II.ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ PROJE ETKİNLİĞİ

II. ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ PROJE ETKİNLİĞİ
Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından 9 Haziran 2016 perşembe günü “II. Çevre Mühendisliği Proje Etkinliği” gerçekleştirildi. Kutlubey Kampüsünde düzenlenen etkinlikte doğaya zarar veren atıkların geri dönüşümünü konu alan 18 proje posteri ve 3 maket sergilendi. Dünyada sürekli yaşanan gelişmelerin etkisiyle kaynaklar tükenmekte ve bu tüketimle çevre sorunları da artmaktadır. Yapılan etkinlikle, yükselen tüketime bağlı olarak gittikçe artan oranda karşımıza çıkan atık sorununa çözüm önerilerini içeren projeler sergilendi. Öğrencilerimiz yaptıkları çalışmalarla önemli bir tecrübe kazanmış oldular. Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Handan Ucun Özel ise kentleşme ve nüfus artışıyla birlikte çevre sorunlarının arttığını kaydederek, çevre mühendislerinin bu sorunlara çözüm üretecek kişiler olduğunu söyledi. Ucun, “Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz mezun olmadan önce açtıkları sergiyle gelecekte neler yapabileceklerini gösterdi. Aylarca emek vererek hazırlanan proje sergisinde çevre kirliliğine neden olan farklı atıkların geri dönüşümü ele alındı. Böylece öğrencilerimiz alanlarıyla ilgili hassasiyetleri ortaya koyarak, çevre sorunlarına dikkat çekmek istedi.” diye konuştu. Etkinlik katılımcıların sergi alanını gezmesinin ardından, öğrencilere teşekkür belgelerinin verilmesiyle son buldu.