image/svg+xml
image/svg+xml

V. ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ PROJE ETKİNLİĞİ

Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü olarak bu yıl 5’incisini düzenlemiş olduğumuz "V. Çevre Mühendisliği Proje Etkinliği"miz 17.05.2019 tarihinde, Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN, Dekanımız Mehmet Mustafa ARAL, Çevre ve Şehircilik il Müdürü Ali ÖZCAN, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Handan UCUN ÖZEL, Öğretim Üyelerimiz, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Düzenlenmiş olduğumuz etkinlikte 23 poster, 4 maket ile toplamda 27 proje sergilendi. Yoğun katılımın olduğu sergide çevre alanında öğrencilerimizin danışmanları ile birlikte hazırladıkları projeler ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı. Başta Batı Karadeniz Bölgesi olmak üzere, yaşanan çevre sorunlarına dikkat çeken ve çözüm yöntemleri ve önerilerini içeren projeler katılımcılarca ilgiyle izlendi. Etkinliğimizi ziyaret eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Aral, öğrenciler ile tek tek ilgilenerek projeleri hakkında bilgi aldı. Bu tür faaliyetlerin öğrenciler açısından önemine değinen Rektör Uzun, geleceğin mühendislerinin en iyi şekilde yetişmelerine büyük gayret gösterdiklerini belirtti. Rektör Uzun, “Mühendislik eğitimi teori ve pratiğin ciddi anlamda kesiştiği bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Öğrencilerimizin derslerde gördükleri eğitimi pratiğe dökerek hazırladıkları bu projelerin kendilerine çok değerli tecrübeler kattığına inanıyorum. Proje sergisinin düzenlenmesinde emeği geçen ve öğrencilerimize danışmanlık yapan tüm hocalarımızı can-ı gönülden kutluyorum” dedi.

Proje sergimiz katılım belgelerinin dağıtılmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
  • Bartın Üniversitesinin (BARÜ) TÜBİTAK tarafından desteklenen projesiyle iç ortamlardaki hava kirliliğinin nedenleri araştırılarak hava kalitesini artırmaya yönelik çözümler sunulacak.

  • Bartın Üniversitesinde (BARÜ) enerji kaynaklarının etkin ve yerinde kullanılmasına yönelik gerçekleştirilen eğitimlerle verimlilik alanında elde edilen kazanımlar geleceğe aktarılıyor.

  • Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Avrupa Birliği (AB) IPA II Çerçeve Anlaşması kapsamında hazırladığı projesiyle Bartın’da taşkın ve su kıtlığı risklerinin en aza indirilmesi hedefleniyor.

  • Girişimcilik İnovasyon ve KOSGEB Destekleri Semineri

  • Üniversitemiz ve KOSGEB tarafından ortaklaşa düzenlenen Girişimcilik, İnovasyon ve KOSGEB Destekleri konulu etkinliğe katılımlarınızı bekleriz

  • Çocuklar “Uçurtma Şenliği”nde doyasıya eğlendi

  • Üniversitemizde enerji verimliliği maksimum düzeye çıkarılıyor

  • 9. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Öğrenci Kurultayı

  • Dr. Öğretim Üyesi Ali Namık GÜNEŞ emekli oldu

  • E-DERS GİRİŞ