Dünya Temizlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Bartın Lisesi'nde 26 Eylül 2024 tarihinde çevre bilinci üzerine önemli bir konferans gerçekleştirildi. Bölümümüzden, Prof. Dr. Handan Ucun Özel, Dr. Öğr. Üyesi N. Erdem Delikanlı ve Arş. Gör. Recep Önder Sürmeli’nin konuşmacı olarak katıldığı konferansta, çevre kirliliği, atık yönetimi ve sürdürülebilir çevre çözümleri ele alındı. Çevre kirliliğinin küresel boyutları ve sıfır atık yaklaşımının sürdürülebilir bir gelecek için taşıdığı kritik öneme değinildi. Atıkların nasıl minimize edileceği, geri dönüşümün yaygınlaştırılması ve döngüsel ekonominin nasıl uygulanabileceği konusunda katılımcılara bilgi verildi.
Bartın Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin yoğun ilgi gösterdiği konferans, çevreye duyarlılığı artırma ve toplumsal bilinci geliştirme hedefiyle başarılı bir şekilde tamamlandı. Konferans sonunda öğrenciler, konuşmacılara çevre sorunlarına dair sorular yönelterek interaktif bir katılım sağladı. Konferans, genç nesillere çevre bilinci kazandırmayı ve doğal kaynakları koruma yönündeki farkındalığı artırmayı hedefleyen önemli bir adım olarak değerlendirildi.
  • Bartın Lisesinde Dünya Temizlik Haftası Kapsamında Çevre ve Gelecek Konferansı Düzenlendi

• “Beyaz Ölüm; Sigara” Semineri

• BARÜ, dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasında

• BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ Arasında Yerini Aldı