Bartın Organize Sanayi Atıksu Arıtma Tesisi Teknik Gezisi

Bartın Organize Sanayi Atıksu Arıtma Tesisi  Teknik Gezisi

Bartın Üniversitesi Çevre Mühendisliği Doç. Dr. Ertuğrul ERDOĞMUŞ rehberliğinde 2. Sınıf ve 3. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla 19/03/2018 tarihinde Organize Sanayi Atıksu Arıtma Tesisine teknik gezi düzenlenmiştir.

Bartın OSB Çevre Mühendisi Firdevs Merve  AKSU ile birlikte tesis gezisi yapılırken bir yandan da  tesisin işleyişi hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Çevre Mühendisi Firdevs Merve Aksu;

Organize Sanayi Bölgesinde yer alan işletmelerden kaynaklan Evsel ve Endüstriyel nitelikteki atık suları arıtacak atıksu arıtma tesisinin 2.000m3/gün kapasiteli olduğunu,  Bu tesiste Fiziksel-Kimyasal-Biyolojik Arıtımın yapıldığını ancak 1 Senedir Kimyasal Arıtımın devam etmediğini belirtti. Atıksuların %20’sinin evsel atık suya ait olduğunu ve Arıtılmış suyu Bartın Çayına verdiklerini söyledi.