image/svg+xml
image/svg+xml

Ödüllü Atık Pil Yarışması



ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASI

Hizmet ömürlerini tamamlamış ve atık hale gelmiş pillerin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yayınlanan "Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği" gereği toplanması zorunludur. Söz konusu pillerin toplanması ve bertarafı konusunda ülkemizde Bakanlıkça yetkilendirilmiş kuruluş "Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği" TAP' tır.

TAP Derneği Üniversite öğrencilerinde atık pil toplama bilincinin yerleşmesini sağlamak amacıyla "Çevre Mühendisleri Yarışıyor" adı altında bir etkinlik düzenlemiştir.Söz konusu etkinlik kapsamında Üniversitelerde Kasım 2016 - Temmuz 2017 tarihleri arasında atık pil toplama yarışması başlatılmıştır. Bu kampanya sonucunda, en çok atık pil toplayan ilk 5 üniversiteden 1'er öğrenciye 2017-18 öğretim döneminde 8 ay süreyle TAP derneği tarafından burs verileceği duyurulmuştur.

 

2016-2017 Eğitim Öğretim döneminde öğrencilerimizden Burak AKTAŞ ,Eftal AVCI, Mert Buğra BAHAR ve Anıl  Altınyurt “Çevre Mühendisleri Yarışıyor“ projesi kapsamında 153 kilo atık pil toplayarak yarışmaya katılım sağlamış ve 3. 'lük hak ederek TAP'dan burs alma hakkı kazanmışlardır.