Üniversitemizde "Sıfır Atık" Projesi Uygulanmaya Başlandı

Bartın Üniversitesi, ülke genelinde başlatılmış olan "Sıfır Atık" projesi için hazırlıklarını bitirdi ve projeyi uygulamaya başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı kapsamlı "SIFIR ATIK" El Kitapçığına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Sıfır Atık”, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atığın miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı olarak tanımlanan bir hedeftir.
Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır.
Son yıllarda tüm dünyada bireysel, kurumsal ya da belediye genelinde sıfır atık uygulama çalışmaları yaygınlaşmaktadır.
  • ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ ile ‘Geleceğe Nefes’ olduk

• 2019 Mezuniyet Töreni

• Dünya Çevre Günü

• V. ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ PROJE ETKİNLİĞİ

• Çevre Mühendisliği Bölümü, Bartın Üniversitesi III. Ar-Ge Proje Pazarı'na 5 Proje ile Katılım Gösterdi

• İspanya Oviedo Üniversitesi ile ERASMUS Anlaşması İmzalandı.

• “Sıfır Atık Geleceğe Değer Kattık” Seminerine Katıldık

• Öğrencilerimizle ULUÇEK19 Kongresine Katıldık